Nu går vi in i den årstid där många ägnar sig mer åt sol och bad (eller för den delen reenactment och medeltidsmarknader) än att läsa bloggar. Det passar bra ihop med att er bloggare behöver skriva färdigt åtminstone första utkastet av sin bok om medeltida kvinnohistoria. Boken gav upphov till denna blogg, men det har visat sig svårt att hitta tillräckligt mycket tid för att både skriva på det projektet och att blogga en gång i veckan.

Under sommaren kommer därför nya blogginlägg varannan vecka, men till hösten är tanken att gå tillbaka till det vanliga schemat, och redan nu på fredag kommer en text som aldrig(?) översatts tills svenska förut — krönikören Jean le Bels beskrivning av hur Johanna av Montfort leder ett utfall från det belägrade Hennebont och sätter eld på fiendens läger år 1342.

Glad sommar önskar Kvinnliga krigare, och avslutar inlägget med en illustration av det slag som torde förbereda oss bäst på den svenska sommaren…

Illustration av regnig medeltida stad.

Svensk sommar i ”The Dark Ages” av Jonas De Ro (CC BY-NC-ND 3.0; jonasdero.deviantart.com och www.facebook.com/jonas.dero).

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *