Jeanne d'Arc lyssnar på podcast

Dante Gabriel Rossettis målning “Joan of Arc” från 1882 — lätt moderniserad.

Idag är det internationella kvinnodagen, och bättre tillfälle kan man knappast tänka sig att avslöja våra planer för Kvinnliga krigare. Bloggen har under fyra år berättat om medeltidens gränsöverskridare, och nu börjar det bli dags att vidga vyerna. Därför blir Kvinnliga krigare någon gång i mitten av 2018 en podcast där vi fortsätter att ta upp medeltiden, men även kikar på kvinnor från tidigare och senare delar av historien. Formatet kommer att påminna om en ljudbok, det vill säga att Stefan Högberg varje avsnitt berättar om en historisk kvinna, men vi utesluter inte att även intervjua historiker som specialiserat sig på något spännande ämne. Förhoppningen är att komma ut med ett nytt avsnitt varannan vecka, och en första “säsong” om tio avsnitt är under produktion.

Det är svårt att producera nya blogginlägg samtidigt som man gör podcast, så risken är att det blir glest mellan inläggen fram tills att podcasten drar igång om ett par månader. Vi ska dock se till att det händer saker på webbplatsen, och givetvis kommer alla blogginlägg, vid det här laget 180 stycken, finnas kvar för den som vill läsa om kvinnliga krigare — och andra medeltida regelbrytare.

Comments (2)

 1. Matilda

  Svara

  Hej!

  Jag har lyssnat på podden och tycker den är mycket intressant. Däremot så är det tyvärr väldigt tråkigt att läsaren pratar väldigt övertydligt. Det leder till att podden får oflyt och blir jobbig att lyssna på. Hoppas ni tänker på det i framtiden eftersom jag gärna lyssnar på podden annars.

  Mvh.

  • admin

   Svara

   Hej Matilda, och tack för detta — vi ska försöka tänka på att inte läsa in för övertydligt. Jättekul att du gillade podden i övrigt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *