Foto av medeltida adelsdam till häst.

Hertiginnan Ingeborg (Jessica Abony). Foto: Stefan Högberg (CC BY 4.0).

Er bloggare har varit sjuk de senaste dagarna, och tyvärr dröjer det därför ännu en vecka innan det kommer ett “riktigt” inlägg. Jag är hemskt ledsen för detta, och som plåster på såren följer några bilder från inspelningarna av dokumentären om hertiginnan Ingeborg Håkonsdotter som jag tidigare har skrivit om här på bloggen.

Under hösten har filmskaparen David Eric Nilsson låtit kameran rulla på Bohus fästning, Skansen Lejonet och Torpa stenhus, skickliga skådespelare har återskapat historiska scener och jag har berättat om hertiginnans väg till makten under åren 1317-1320. Nu är de planerade inspelningarna avslutade, och även om det kan behövas vissa kompletterande tagningar finns gott hopp om att få dokumentären färdig under våren 2016.

Till skillnad från det mesta på den här webbplatsen ligger de här bilderna inte under fri licens. Undantaget är den bild som jag (Stefan Högberg) tagit och som ligger under CC BY 4.0.

Stillbild av medeltida resesällskap.

Härföraren (Pär Karlsson) kommenderar halt för hertiginnan Ingeborgs (Jessica Abony) eskort. Foto: David Eric Nilsson.

Medeltida gruppfoto.

Hertiginnan Ingeborg (Jessica Abony) och Knut Porse (Daniel Rönnqvist) planerar sin invasion av Skåne — möjligen har de inte märkt att den mystiske berättare (Stefan Högberg) dykt upp bakom dem. Foto: David Eric Nilsson.

Stillbild av medeltida ryttare.

Riddaren Knut Porse (Daniel Rönnqvist) till häst. Foto: David Eric Nilsson.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *